We versterken ieders eigen regie en eigen kracht door het voor iedereen beschikbaar maken van algemene voorzieningen en het verminderen van (de duur van het gebruik van) het individueel maatwerk.
Door te normaliseren en de-medicaliseren bereiken we een positief effect op een meer positief gezondheidsbeeld.
We zetten in op die projecten die, naast dat ze goed zijn voor onze inwoners, financieel neutraal zijn en bij voorkeur een besparing opleveren.
Het effect van de landelijke verkiezingen is nog niet volledig helder: er is nog slechts ten dele duidelijkheid over de herziening van het zorgstelsel en de financiering (herijking van het gemeentefonds; al dan niet afschaffen WMO abonnementstarief, al dan niet inkomensafhankelijke eigen bijdrage) hiervan.
Een dreigend tekort aan medewerkers in de zorg en hulpverlening (als gevolg van ontgroening en stijging zorgvraag) zal mogelijk leiden tot stijging van tarieven en daarmee tot verhoging van de uitgaven in het sociale domein en geeft als risico een afwenteling van taken naar gemeenten vanuit de zorgsector.
Een toenemende monopoliepositie van grote aanbieders, die een groot beroep doen op de zorgkosten. De landelijke trend is dat deze aanbieders verschuiven naar regionale inkooporganen (met name bij jeugd), waardoor de directe stuurbaarheid nog verder afneemt.
Bestaansonzekerheid kan leiden tot slechtere gezondheid en hogere zorgvraag en mogelijk dus meer zorgkosten; en tot meer kans op afglijden naar criminaliteit (men kan gevoelig worden voor “andere inkomstenbronnen”).
Deze pagina is gebouwd op 06/07/2021 14:01:37 met de export van 06/07/2021 13:52:38